Dark Mode On / Off

Slechte fietspaden oorzaak ongelukken

Een paard op het fietspad

Slechte fietspaden | Ongevallen door slecht onderhoud. Meld slecht fietspad bij meldpunt.

De Fietsersbond luidt de noodklok over de vele ongevallen die zich voordoen wegens slecht en onvoldoende onderhoud aan de fietspaden. Veel voorkomende gebreken aan fietspaden zijn bijvoorbeeld tegels die los liggen, tegels die omhoog komen door onderliggende boomwortels en paaltjes op het fietspad waar fietsers tegen aan botsen.

Ook zijn veel fietspaden niet breed genoeg en wordt er bij winterse omstandigheden niet voldoende op de fietspaden gestrooid. Ieder jaar melden zich 23.000 fietsers op de eerste hulp van een ziekenhuis doordat ze ten val zijn gekomen op een fietspad, in veel voorkomende gevallen mede doordat het fietspad niet goed is onderhouden. De Fietsersbond roept de gemeenten in ons land op om niet te gaan bezuinigen op het onderhoud van de fietspaden. Fietsers die zelf een gevaarlijke situatie tegenkomen kunnen dit melden aan de Fietsersbond.

Hiervoor is een meldpunt geopend op internet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen