Dark Mode On / Off

Soda, veelgebruikt schoonmaakmiddel

Soda | Een echt wondermiddeltje..

Soda wordt in het huishouden veel gebruikt omdat het een echt wondermiddeltje kan zijn. Om een afvoer te ontstoppen wordt ook in veel gevallen soda gebruikt. Wanneer je een hoeveelheid soda in de afvoer gooit en goed naspoelt met heet/kokend water dan wordt alle aangeslagen vettigheid in de afvoer meestal wel opgelost en is het probleem verholpen.

Ook wordt soda gebruikt voor het reinigen van aangekoekte pannen.  Dit werkt eveneens erg goed, “maar” doe dit nooit bij je aluminium pannen. Soda kan het aluminium oplossen waardoor de pannen zwart uitslaan en kapot gaan. Aluminium pannen mogen ook niet in de vaatwasser.

Om aangekoekte, vuile aluminium pannen weer te laten blinken kun je ze inwrijven met rauwe ui. Nadat je het een paar minuten hebt laten intrekken spoel je de pan goed af met lauw water. Je kunt de pan ook vullen met water en daar zout en azijn aan toevoegen. Dan de pan met inhoud uitkoken.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.