Dark Mode On / Off

Stadswandeling Alkmaar

Alkmaar | Ontdek de mooiste plekjes tijdens een stadswandeling.

De mooiste plekjes in Alkmaar ontdek je met een 1,5 uur durende stadswandeling door het historische centrum. De kaasstad Alkmaar kent maar liefst 400 monumenten waaronder de Grote Kerk, het Stadhuis, de Waag en de vele woonhuismonumenten.

De monumenten verkeren alle in goede staat dankzij monumentenzorg. De wandelroute waarin een uitgebreide beschrijving, mooie foto’s en plattegrond is verkrijgbaar bij de VVV, ook bij vestigingen in de regio.

Ook kun je de historische stadswandeling doen o.l.v. een gids. In 1,5 uur vertelt hij alles over de bezienswaardigheden, monumenten en de geschiedenis van Alkmaar. Meer informatie bij de VVV.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen