Dark Mode On / Off

Stedentrip Barcelona, stad van Gaudi

Stedentrip naar Barcelona

Barcelona | Stedentrip naar Barcelona

Denken aan Barcelona staat gelijk met gedachten aan de architect Gaudi. De Sagrada Familia staat nog altijd, zelfs zoveel jaren na de dood van de architect, in de steigers. Maar als in de toekomst dit bouwwerk van Gaudi dan ook is voltooid, zal het ieders verbeelding te boven gaan. Wie een bezoek brengt aan Barcelona komt ook op andere plaatsen in deze wereldstad prachtige monumenten tegen van Gaudi.

Zo kent men het Parcs de Gell, het park met de slangvormige bank en de Zaal van de Honderd Zuilen. Een must bij een bezoek aan Barcelona is dan ook het Gaudi-museum evenals het Picasso-museum en het Kunstmuseum. De stad Barcelona kenmerkt zich door de aanwezigheid van grote culturele schatten.

Uitgaan
De metropool Barcelona is ook een echte stad voor mensen die van uitgaan houden. Er is altijd van alles te doen.

Winkelen
Een stedentrip naar Barcelona begin je uiteraard op de altijd drukke Rambla, de wandel- en winkelstraat van Barcelona. De drukte in de straat en de aanwezigheid van de talrijke winkels trekken duizenden toeristen. Met mooi weer is het een genot plaats te nemen op één van de vele terrasjes. Breng tevens een bezoek aan het bekendste warenhuis van de stad El Corte Ingls gelegen aan de Plaza de Catalunya. Wie op zoek wil naar de moderne winkels gaat naar Gran Via de les Cortes Catalanes. Hier zijn ook veel winkels met design en antiek te vinden.

Montjuïc
De groene long van de stad is de berg Montjuïc. De Wereldtentoonstelling die in 1929 in Barcelona werd gehouden heeft ertoe bijgedragen dat op deze plek vele parken, paviljoens en paleizen zijn aangelegd en gebouwd.Het Olympisch Stadion van 1929 is in de jaren 90 geheel vernieuwd omdat ook de Spelen van 1992 hier plaqatsvonden. Het stadion biedt plaats aan 70.000 mensen. Het Militair Museum is gehuisvest in een kasteel boven op de berg, waar je met de kabelbaan naar toe kunt. het uitzicht op de haven vanaf de Miramar Esplanade is fenomenaal.

Gotische wijk
Een bezoek aan de gezellige oude wijk Barri Gottic hoort bij een bezoek aan Barcelona. De wijk die uit twee delen bestaat ligt in het oude gedeelte van de stad. Het middelpunt van de wijk is onmiskenbaar de oude Gotische kathedraal (La Seu).

Dierentuin
Wie tijd over heeft kan nog een bezoek brengen aan de 13 ha. grote dierentuin gelegen in in het Parc de la Ciutadell. De dierentuin is in het jaar 1892 geopend en heeft met name grote bekendheid verworven door de albino gorilla “Sneeuwvlokje”. De dierentuin geeft onderdak aan meer dan 7500 dieren en heeft een prachtige collectie vogels en reptielen.

Kijk voor meer info op de officiele website van Barcelona

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.