Dark Mode On / Off

Stevig wandelen in Italië

Prachtige wandeling in Italië

Prachtige wandeling in Italië

In het Nationaal Park Cinque Terre zijn voor flinke wandelaars prachtige routes te volgen. Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes, die onderling met elkaar zijn verbonden door eeuwenoude wandelpaden.De paden gaan over oude rotstrappen, dammetjes en door de bossen. Telkens weer is er een fantastisch panorama over de Golf van Genua. De streek ergens halverwege Genua en Pisa is bekend als de Italiaanse Bloemenriviera en heeft een eervolle vermelding op de lijst van werelderfgoed van Unesco.

De Italiaanse dorpjes zijn autovrij maar beschikken wel over parkeerplaatsen.


Te beginnen in Vernazza wacht je gelijk een van de zwaarste gedeelten van de trip. Honderden meters klimmen via krakkemikkige trappen. Na deze inspanningen vervolg je de weg op eenvoudiger wijze richting Corniglia. Het enige van de dorpjes wat niet aan zee ligt. Het dorp ligt op een rots tachtig meter boven het water. Vandaar naar Manarola, een typisch havenstadje.

Opmerkelijk hier is dat de kade tien meter hoger ligt dan het water en de vissers hun bootjes telkens met een takel omhoog moeten hijsen. Het laatste gedeelte gaat over een vlak pad: de ViaellAmore.

Vanuit de laatste halte Riomaggiore pak je de trein terug naar Vernazza. Verstandig is waarschijnlijk de wandelingen niet bij 40 graden te gaan doen maar ondanks dat maakt deze uitdagende wandelroute een onvergetelijke indruk op je.