Dark Mode On / Off

Struinen en Vorsen langs Reeuwijkse plassen

wandelen rond Reeuwijkse plassen

Het gebied tussen de steden Gouda, Oudewater, Woerden en Alphen a/d Rijn bestaat hoofdzakelijk uit veenweiden. De wijdsheid van het landschap biedt schitterende vergezichten, afgewisseld met boerderijlinten, verstrooid aan de horizon een enkele molen of kerk, De dorpen, gehuchten en buurtschappen worden ontsloten door landweggetjes, omzoomd met fluitekruid en eindeloze rijen knotwilgen.

Talloze grutto’s, kieviten en andere weidevogels bevolken in het voorjaar de groene vlakten; ze vinden hier hun voedsel en broedgebied. Hun voortdurende roep in mei en juni, nog overstemd door kikkerconcerten, vormt samen met de aanblik van grazende koeien voor een landelijke en rustieke sfeer in het gebied.

Met agrarisch natuurbeheer probeert men dit typische Hollandse landschap met al zijn dieren en planten te behouden voor de toekomst.

De talloze landweggetjes en kaden bieden vooral de wandelaar en fietser geweldige recreatieve mogelijkheden.

In herfst en winter bevolken eenden, ganzen en andere watervogels het gebied. Dan bevinden zich op de Reeuwijkse plassen alleen al meer dan 10.000 smieten en brilduikers. Een prachtig gebied voor en fiets- of wandeltocht.

Uitgebreide informatie over de streek vind je op: www.struinenenvorsen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.