Dark Mode On / Off

Toerisme en Handicap in Bretagne

Bretange | Wel of geen handicap,

Er is een nieuwe rubriek toegevoegd aan de website van Bretagne: “Bretagne met een handicap”: www.bretagne-vakantie.com/praktische-informatie/bretagne-met-een-handicap.

Bretagne wenst alle toeristen even gemakkelijk te kunnen verwelkomen in haar regio, ongeacht of iemand wel of geen handicap heeft, zodat iedereen een autonome en comfortabele vakantie kan doorbrengen in deze regio.

Label “Toerisme en Handicap”

In Frankrijk bestaat sinds 2001 het label “Tourisme et Handicap” met ondersteuning van het Ministerie van Toerisme. Het label kan worden toegekend voor één, twee, drie of vier handicaps (motorisch, visueel, auditief en geestelijk), en heeft als doelstelling professionals uit de toeristische sector te identificeren,  die hun vestiging of voorziening willen openstellen voor een groter publiek.

Toegankelijk: een activiteit, restaurant en accommodatie

Inmiddels zijn er meer dan 100 labels uitgegeven aan professionals in de toeristische sector in Bretagne. Om de toerist de identificatie van deze professionals te vergemakkelijken, heeft de regio in februari 2011 vier folders uitgegeven (enkel in het Frans), verdeeld in de vier typen handicaps. Le Village Breton in Plouigneau, een museum over het Bretonse platteland tussen 1870 en 1970,  beschikt onder andere over een rolstoelhelling, een lift en aangepaste toiletten. De Camping Emeraude*** in Saint Briac sur Mer heeft een chalet en een mobilhome volledig aangepast aan personen met een handicap. In Rennes is Les Champs Libres, zowel het museum als het café, erkend met 3 labels: motorisch, visueel en geestelijk.

Village Breton in Plouigneau
www.ecomusee.plouigneau.fr

Camping Emeraude *** in Saint Briac sur Mer
www.camping-emeraude.com

Les Champs Libres in Rennes
www.leschampslibres.fr

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen