Dark Mode On / Off

Tubbergen, wandelgemeente van het Jaar 2011

Tubbergen| Wandelgemeente van het Jaar

Tubbergen| Wandelgemeente van het Jaar 2011

Drie gemeenten t.w. Bergeijk, Texel en Tubbergen waren genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2011. De Twentse gemeente Tubbergen is de trotse winnaar geworden. Hoewel ook de twee andere genomineerden zeker een (wandel) bezoek waard zijn is Tubbergen door de redactie van de wandelkrant ‘Te Voet’ gekozen om de kwalitatief goede wandelingen die men hier over onverharde paden kan maken. Met de kaart van het wandelnetwerk Twente is voor de wandelaar op eenvoudige wijze een mooie route samen te stellen. De bewegwijzering is ruim voldoende.

Wie onder leiding van een gids de omgeving wil verkennen kan een keus maken uit verschillende themawandeltochten. Tubbergen heeft er alles aan gedaan om als wandelgemeente hoge cijfers te behalen. Zo zijn er 10 schuilhutten geplaatst en langs de wandelroutes zijn meer dan 100 nieuwe bankjes geplaatst.

Eén van de prachtige routes voert door het Mosbeekdal. De 7 kilometerlange wandeling gaat grotendeels over zandpaden. Lopend langs de rand van de bewoonde wereld en langs de grafvelden voert deze route je langs jeneverbessen alwaar het vliegend hert en de zeldzame vliegende kever nog voorkomen.
De Glasrijk wandelroute gaat door het centrum van de gemeente en laat je alles zien met als thema Glas. Vanuit het Hotel Droste in het centrum kun je de 1.5 uur durende Deppert route wandelen of de langere (18 km) Galgenbergroute.

De VVV aan het Raadhuisplein kan je alle informatie geven over nog veel meer prachtige wandelroutes in dit mooie stukje Twente, op de grens van Nederland en Duitsland. Het is niet voor niets dat de gemeente zichzelf aanprijst als “grenze(n)loos mooi”.

Aanbevolen artikelen