Dark Mode On / Off

Tuinmeubeltrends van 2021

Tuinmeubeltrends

De lente is nog maar net begonnen, de vogels laten zich weer van hun beste kant horen en veel mensen zijn alweer aan de slag gegaan in hun tuin. De plantjes en de bloemen hebben weer de nodige aandacht en om de tuin nog aantrekkelijker te maken wordt overwogen om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen die passen bij de stijl van de tuin. Karwei heeft een grote collectie hippe, trendy kunststof tuinstoelen. Natuurlijk is er ook een grote keus in rotan of houten tuinstoelen maar kunststof tuinstoelen hebben erg weinig onderhoud nodig en kunnen ook bij slechter weer gewoon blijven staan. Een ander voordeel is nog het lichte gewicht en dus gemakkelijk verplaatsbaar. Nog een aantal tips om inspiratie op te doen:

De trends van 2021

Nieuwe kussens op de tuinmeubelen doen vaak al wonderen en geeft de hele tuinset weer een nieuwe look. Een ander kleurtje of stof en de tuinstoelen zijn weer als nieuw en zo kun je je eigen persoonlijk tintje eraan geven. Kies je voor all weather tuinkussens dan weet je dat deze ook een fikse regenbui goed doorstaan en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Kleur en materialen

Grijstinten of rustige kleuren als whitewash of greywash blijven altijd in beeld maar de wat fellere kleuren doen het ook altijd goed. Populair zijn ook de tuinkussens in pasteltinten. Wil je een vrolijk uitziende tuin kijk dan eens naar de fluor – en signaalkleuren! Weerbestendige kussens worden veelal gemaakt van breisels van stoffen.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen blijven ook dit jaar weer erg populair. Niet verwonderlijk want de kwaliteit van kunststof tuinmeubelen is tegenwoordig erg goed en de prijs van kunstststof tuinmeubelen is bijzonder gunstig. Vroeger dacht je vaak bij kunststof aan de plastic uitziende tuinstoelen maar tegenwoordig zijn deze tuinmeubelen helemaal meegegaan in de trend van styl en design.

Loungesets

Een loungeset nodigt uit om te relaxen en de iets hogere loungesets zijn uitstekend om aan te kunnen eten. Een loungeset is altijd nog bijzonder populair. In steeds meer tuinen kom je deze dan ook tegen.

Teakhout

Teakhout komt ieder jaar weer terug. Een tuinset van teakhout is ook erg mooi in de kleur whitewash. Ook teakhouten meubelen kunnen doorgaans tegen alle weersinvloeden omdat het hout natuurlijke oliën en vetten bevat. Speel een beetje met kleur door er verschillende soorten kussens in te doen. Zo krijgt je tuinset een klassieke of juist moderne uitstraling. Teak laat zich vrijwel met alles goed combineren. Hoe je het ook gaat aanpakken, met andere tuinmeubelen en tuinkussens geef je je tuin een echt persoonlijke touch.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.