Dark Mode On / Off

Zwarte zeep, schoon was nog nooit zo groen!

Natuurlijke zwarte olijfzeep

Natuurlijke zwarte olijfzeep Savon Noir | Green Clean voor huis, tuin & dier

Shampoo voor de hond, vlekverwijderaar voor kleding en reiniger voor de vloer – de beroemde savon noir van familiebedrijf Marius Fabre is even natuurlijk als multifunctioneel. Deze pure, zwarte olijfzeep op basis van plantaardige oliën wordt gemaakt in de oudste zeepfabriek van Frankrijk en bevat geen toegevoegde geur- en kleurstoffen of andere narigheid. Dat betekent zacht voor de huid, maar ook voor het parket, de marmeren badkamer en je leren jas. Deze natuurlijke schoonheid vervangt moeiteloos een kast vol producten voor het reinigen en onderhouden van huis, tuin en huisdieren. Vieze vloeren van terracotta tot hout, aangekoekte pannen, vlekken in kleding – zwarte zeep weet raad. Schoon was nog nooit zo groen!

Nostalgisch geluk in huis

Savon Noir is bijzonder. Marius Fabre is dé producent in Frankrijk van deze zwarte zeep met brede range plus uniek recept voor in en om het huis. Neem nou het zeeppompje met nostalgisch etiket als knipoog naar de jaren ’50 – decoratief én handig voor de afwas. De zwarte olijfzeep is puur natuur en ontzettend zacht voor de huid. En savon noir kan meer, veel meer. Het is uiterst effectief bij het schoonmaken van de vloer, ongeacht of die van hout, steen, linoleum of marmer is. Tegels in keuken en badkamer blinken weer als nieuw en ook je zilveren bestek en juwelen worden prachtig schoon. Ook is de zeep perfect om leer te reinigen en te voeden, verfkwasten schoon te maken en planten te beschermen tegen bladluis en andere insecten. En de hond kan er heerlijk mee in bad. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?

Een gezonde tuin

Wie van tuinieren houdt kan met de zwarte olijfzeep zijn hart ophalen. Het is een groen alternatief zonder gifstoffen dat volkomen veilig is voor mens en milieu. De zeep – voor de tuin speciaal geleverd in een handige spray – is ideaal om planten te beschermen tegen bladluis en andere insecten en om die nare zwarte schimmel te verwijderen. Heb je een moestuin? Zwarte olijfzeep is volledig veilig om je radijsjes, basilicum en fruit mee te besproeien. Het is puur natuur en is met het Ecocert® keurmerk zelfs toegestaan in de biologische landbouw. Je tuin ligt er prachtig bij en het milieu heeft er geen enkele last van. Kortom: een gezond schoonmaakmiddel voor een gezonde tuin.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Marius Fabre zepen zijn verkrijgbaar bij de betere drogist, concept stores en online via diverse webshops. De range zwarte olijfzeep bestaat uit het 500ml pompflesje (€12,50), de 250ml tube (€6,50), de 500 ml spray voor huis of tuin (€9,95) en een fles van een liter (€12,50). De zeep is zuinig en gemakkelijk in gebruik en vervangt moeiteloos een kast vol huishoudproducten.

Over Marius Fabre

Marius Fabre is de oudste zeepfabriek van Frankrijk. In dit familiebedrijf wordt gewerkt volgens de Savon de Marseille-traditie, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en volgens eeuwenoude receptuur. De eerste sporen van de Marseille-zeepproductie voeren zelfs helemaal terug tot de Middeleeuwen. Vandaag de dag zwaait de vierde generatie Fabre – de zussen Julie en Marie – de scepter over de fabriek. De beroemde Savon Noir wordt al 115 jaar gemaakt op basis van plantaardige oliën, zonder toegevoegde geur- en kleurstoffen of toevoegingen op basis van aardolie of dierlijke vetten. De zeep is gepatenteerd en heeft het Ecocert® label voor biologische landbouw. Zie ook www.savondeprovence.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.