Dark Mode On / Off

Turkije – Kusadasi |Goede uitvalsbasis voor vele trips

Kusadasi | Een goede uitvalsbasis voor vele trips

Deze aan zee grenzende stad is enorm gegroeid de laatste 30 jaar, en is populair bij de pakket vakantie makers uit Europa. Van een populatie van 6.000 de zeventiger jaren , naar een inwoneraantal van 50.000 nu, maar een groot deel is de toeristische industrie en alleen hier in de zomer. Vele cruise schepen die langs de Egeische eilanden gaan stoppen hier, omdat het dicht bij Selcuk ligt. Kusadasi is een goede basis voor de ontdekking van Selcuk en andere oude steden als Priene en Didyna.

Al zijn er niet veel historische plekken in Kusadasi zelf, is de stad populair om haar vele hotels, restaurants, souvenirs en kleding winkels en levendige nachtleven. De district van Kale heeft een paar oude traditionele huizen en smalle straten, en geeft een indicatie hoe de stad vroeger was. Het bekendste strand is Kadinlar Plaj, 2.5 km ten zuiden van de stad, gedomineerd door grote hotels en erg druk in de zomer. Er zijn vele kleine stranden verder naar het zuiden, en dichter naar de stad ligt het schiereiland Yilanci Burnu.

Het centrum van Kusadasi is de plaats om te winkelen, waar je kunt eten en kunt genieten van het kleurrijke nachtleven. Het is gemakkelijk ergens te komen want Kusadasi is niet zo groot. Er zijn dolmus busjes, een goedkope manier van transport, maar er zijn ook genoeg taxi’s als u er een zoekt.

In het centrum zijn de Caravanserai, Kalaici, Grand en Orient Bazaar, bar street en nog veel meer de moeite waard van het bezoeken.

Als u wil winkelen, u kunt er alle goederen vinden als textiel, juwelen, leer enz.

Caravanserai

Caravanserai ligt dicht bij de haven van Kusadasi. Het is gebouwd door de vizier Okuz Mehmed Pasha en is gerestaureerd in 1966. Het is een Ottomaans kasteel gebouwd voor de handel over zee. De binnenplaats is schemerig en 8.50 * 21.60 m groot. Het is omgeven door een twee verdieping gebied met binnendeuren. Er zijn twee trappen naar de bovenste verdieping een in de noord west, en de andere in het zuidoost hoek.

De ingang van de Caravanserai is in het noorden. De marmeren poort is 2.96 meter breed en heeft een lage boogdoorgang. Er zijn twee gewelfde gangen een rechts en de ander links welk leidt naar de middelste sectie. De linkse heeft een smalle achterdeur waardoor men denkt dat dit de bagage plaats was. De rechter was waarschijnlijk die van de bewakers. Na graven is er een fontein gevonden in het midden welk is gerestaureerd als vijver. Er is een kamer achter elke gewelfde poort welk de binnenplaats omgeven.

Duiven Eiland

Pigeon eiland, met zijn glimmende imago, verdient het om het symbool van Kusadasi te zijn. Het oogverblindende zicht op het eiland, gecombineerd met het panorama aan kleuren van de zonsondergang trekken elke bezoeker. Omdat het eiland wordt bezocht door vogels gedurende de seizoenen van migratie heet het Vogeleiland.

In de Ottomaanse tijd, werd de naam van het eiland ook aan de stad gegeven Kusadasi (vogeleiland). Vanaf dat moment werd de naam van het eiland veranderd in Pigeon Island. Het eiland werd voor militaire doeleinden gebruikt gedurende de Ottomaanse tijd en daarvoor, omdat het strategisch lag ten opzichte van de wal aanvallen over zee af te slaan. Het byzantijnse kasteel staat op de rotsen, gebruikt tegen piraten, vandaar haar naam Piraten kasteel.

Pigeon eiland, ondanks haar naam, is nu verbonden aan het land met een dam. Maar toch is het een ideale plaats voor optimaal relaxen. Binnen de grenzen van het indrukwekkende kasteel, kunt u kijken naar de charmante jachten, rustig zeilend door het water van Kusadasi of kunt u gaan zitten in een van de restaurants aan de kant om vers zee voedsel te proeven of andere Egeísche specialiteiten met het panorama van Kusadasi te genieten van onvergetelijke tijden.

Grand en Orient Bazaar

 Dit zijn de meest belangrijke winkelcentra van Kusadasi. Het zijn de meest bezochte centra door hun ligging dicht bij de haven van Kusadasi.

Grand en Orient Bazaar laten u de traditionele Turkse markt zien. Ze hebben een semi open markt plaats, drukke structuur, kleurrijk en alle producten.

Ze zijn beroemd om hun veelzijdigheid in leer, goud, kleden en souvenier winkels naast elkaar gelegen. Als u iets wilt kopen moet u proberen te onderhandelen met de verkopers.

Kaleici

Allereerst, Kaleici betekent “binnen kasteel” in het Turks. Kaleici is het oudste gedeelte van de stad, de oude huizen zijn nu nieuwe winkels, restaurants en nacht clubs. Het leven begint hier bij het krieken van de dag en gaat door tot de volgende.

De winkels staan bekend om hun lage prijzen en hoge kwaliteit producten. Ook staat dit gebied bekent om haar nacht clubs en discotheken. Er is een Turks bad in de omgeving. Met haar historische architectuur wacht het op u.

Overweegt u een tweede woning te kopen in Kusadasi of in één van de andere steden in Turkije?

Neem eens een kijkje op de website van www.RealTurkey.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.