Tweede woning in Griekenland steeds meer in trek

Tweede woning in Griekenland

Tweede woning in Griekenland | Laat je eerst informeren

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een tweede woning in Griekenland. In dit populaire vakantieland neemt de vraag naar woningen voor de verkoop dan ook nog steeds toe.

Deze toegenomen belangstelling voor Griekenland komt omdat in vergelijking met Spanje en Frankrijk de prijzen voor woningen redelijk zijn en het aanbod nog steeds groeiende. Ook de prijs voor een prachtig stukje land aan zee is gunstig.

Vooral de eilanden Kreta, Rhodos en Corfu zijn erg in trek.

Net als in Nederland zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden als je een woning gaat kopen in Griekenland. Zo dient de koop van de woning, als er overeenstemming is met de verkoper over de prijs, officieel te worden gemaakt bij een notaris en twee advocaten. Eén advocaat voor de koper en één voor de verkoper.

Om een woning te kunnen kopen moet je allereerst beschikken over een Grieks belastingnummer. Hiervoor moet je een uittreksel uit het geboorteregister en je paspoort overleggen. Ook moet er een Griekse bankrekening worden geopend, dit kan pas als je het belastingnummer hebt.

Laat je voor je besluit op zoek te gaan naar een tweede woning in Griekenland goed informeren. Er zijn diverse websites waarop je deze informatie kunt vinden daarnaast zijn er steeds meer adviseurs en makelaars die je kunnen helpen.

Op o.a. www.grieksegids.nl staat veel informatie.

Aanbevolen artikelen