Dark Mode On / Off

U bent 65 jaar of ouder

vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

AOW | Kortom, Er kan veel veranderen als u 65 wordt.

Als u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, heeft dit gevolgen voor de Inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Vanaf het moment dat u een AOW-uitkering ontvangt, hoeft u bijvoorbeeld geen AOW-premie meer te betalen. Daarnaast verandert de hoogte van de heffingskortingen en krijgt u mogelijk recht op andere heffingskortingen, zoals de ouderenkorting. Ook kunt u waarschijnlijk diverse kosten, zoals voor uw medicijnen en de premies voor uw zorgverzekering, als buitengewone uitgaven aftrekken.

Ouderentoeslag

Misschien komt u ook in aanmerking voor ouderentoeslag. De ouderentoeslag verhoogt uw heffingsvrije vermogen in box 3, waardoor u minder of geen belasting hoeft te betalen.

Kortom, er kan veel veranderen als u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst, www.belastingdienst.nl.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen