Dark Mode On / Off

Vakantie 2014 | Goedkoper maar wel vaker

In 2014 willen we vaker op vakantie

Vakantie in 2013 beoordeelden we zeer positief | In 2014 willen we vaker op vakantie maar wel iets goedkoper

Uit onderzoek van de reisbeoordelingswebsite Zoover blijkt dat weer meer Nederlanders het voornemen hebben om in 2014 vaker op vakantie te gaan. Zoover stelde aan 1000 vakantiegangers de vraag hoe men in het nieuwe jaar de vakantie wil doorbrengen. Meer dan een kwart (27 procent) geeft aan vaker op vakantie te willen maar dat deze wel goedkoper moet zijn. Ongeveer 11 procent is voornemens om meer geld uit te geven aan de vakantie.

Gezien over geheel Europa zien we dat meer dan 30 procent van de Europeanen vaker op vakantie wil en bij de Scandinaviërs bedraagt het percentage zelfs 52 procent. De Duitsers hebben een afwijkend voornemen, zij willen juist minder op vakantie gaan.
Vakantie 2013 was helemaal top
Nooit eerder gaven we een zo hoge waardering (8.1) voor de vakantie die we in 2013 hebben beleefd. Dit is waarschijnlijk te danken aan het goede zomerweer in 2013 en doordat reisorganisaties veelal iets extra wilden doen voor de vakantiegangers.

Onderstaand de uitkomst van het onderzoek

1Meer op vakantie27%
2Goedkoper op vakantie25%
3Minder op vakantie17%
4Duurder op vakantie11%
5Verder weg op vakantie10%
6Dichterbij op vakantie10%

Bron: Zoover

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen