Dark Mode On / Off

Veel glazen niet bestand tegen hete drank

niet alle glazen kunnen tegen hitte

Niet alle glazen zijn bestand tegen hitte

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft een controle uitgevoerd naar de hittebestendigheid van van koffie- en theeglazen. Uit testen blijkt dat iets meer dan 20 procent van de glazen niet bestand waren tegen hete dranken. Koffie en theeglazen dienen van gehard glas te zijn maar zowel onder de merkglazen als de merkloze glazen bleek dit lang niet altijd het geval.

Glazen die gemaakt zijn van gehard glas kun je herkennen aan een sticker onder het glas of op de verpakking. Hierop moet vermeld staan, hittebestendig, tempered of heat resistant. Ongelukjes door kapot gesprongen glaswerk komen niet zo vaak voor maar een kapot gesprongen glas met hete koffie of thee kan al snel tweedegraads brandwonden veroorzaken.

De VWA adviseert om nieuwe glazen voor gebruik eerst te controleren op haarscheurtjes en eventuele barstjes. Is dat het geval, gebruik ze dan niet voor hete dranken.

Bron: Gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.