Dark Mode On / Off

Verplicht dragen fietshelm ontmoedigt fietsen

meeste fietsers willen geen helm

Verplicht dragen fietshelm | Veel fietsers laten fiets staan?

Er wordt nog steeds gediscussieerd tussen verschillende organisaties over het al dan niet verplicht stellen van de fietshelm. De Fietsersbond, die spreekt namens 12 miljoen fietsers, is er geen voorstander van. Wanneer het dragen van een fietshelm verplicht zal worden dan is de verwachting dat veel mensen de fiets niet meer gaan gebruiken.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is van mening dat het dragen van een fietshelm veel hoofdletsel zal voorkomen. Slachtoffers van een ongeval met de fiets lopen een grote kans op hersenletsel. Dit zou met 53 procent kunnen dalen als men een fietshelm draagt. Ook het aantal dodelijke slachtoffers zou van 150 per jaar kunnen dalen met 25 procent.

De Fietsersbond laat weten dat fietsen de laatste jaren steeds meer gestimuleerd is en de gezondheid van mensen ten goede komt. Door lekker te fietsen en te bewegen heeft men minder last van lichamelijke klachten. Het verplicht stellen van de fietshelm zal er dan ook zeker toe bijdragen dat het aantal fietsers sterk zal afnemen. Ook is de Fietsersbond van mening dat een helm niet wezenlijk veel verschil maakt als een fietser met een auto in botsing komt.

Bron: Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen