Dark Mode On / Off

Verzekeren elektrische fiets flink duurder

Elektrische fiets blijft zeer gewild

De premie’s  voor het verzekeren van een elektrische fiets gaan steeds verder omhoog. In de Randstad moest altijd al meer voor een verzekering worden betaald dan in de rest van ons land maar nu gaat de premie ook elders fors omhoog. Belangrijkste oorzaak is het groot aantal diefstallen van een elektrische fiets. Ook worden steeds meer elektrische fietsen verkocht aan jongeren die hun fiets stallen bij de bioscoop, in de stad of bij de sportclub. Het risico op diefstal neemt mede daardoor ook toe.

De premies gaan in Groningen en Arnhem met maar liefst 87 procent omhoog. De verschillen in premies blijven groot. Het maakt een flink verschil waar je woont, in Amsterdam of in een kleine gemeente als Ommen. Eigenaren van een elektrische fiets betalen in Amsterdam 423 euro voor een verzekering, de eigenaren in Ommen betalen daarentegen slechts 130 euro. De vergelijkingssite www.besteproduct.nl heeft alle verschillen van de premies bij Enra op een rijtje gezet.

Om de premies betaalbaar te houden zullen alle eigenaren van een elektrische fiets al het mogelijke moeten doen om diefstal te voorkomen. Hoe minder diefstallen hoe voordeliger de premie zal zijn.

Bron: NOS

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen