Dark Mode On / Off

Vlaardingen – In de voetsporen van zeeschippers met de Geuzenroute

toon hermans wandelroute

De Geuzenroute | Terug in de tijd…

De Geuzenroute is een mooie wandelroute door Vlaardingen. Je gaat terug naar de tijd dat dit nog een vissershaven in opkomst was.

Vanaf het jaar 700 vestigden zich kooplieden en zeeschippers in Vlaardingen, rondom de kerk aan de Markt. Sindsdien heeft Vlaardingen zich ontwikkeld tot een enorm belangrijke vissershaven. De plaats was dan ook lange tijd haringstad nummer 1 van Nederland.

Tijdens de wandeling krijg je heel veel te zien van de geschiedenis van Vlaardingen, zoals de Oude Haven met de 17 meter hoge stadskraan. Je wandelt verder langs de Grote Kerk (1582) en het stadhuis uit 1650. Het Geuzenmonument op de Markt herinnert aan de eerste Nederlandse verzetsgroep, die uit Vlaardingen afkomstig was.

Routekaarten zijn te verkrijgen bij de plaatselijke VVV voor € 1.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.