Dark Mode On / Off

Vorpommern, een rustig vakantiegebied rijk aan natuur

Vorpommern (Duitsland) een mooie vakantiebestemming

Voor wie houdt van rust in een natuurlijke omgeving is Vorpommern (Duitsland) een mooie vakantiebestemming. Toch heeft het ook de actieve vakantieganger veel te bieden. Er kan worden gewandeld, gefietst of een tocht worden gemaakt met de kano. De natuur in Vorpommern is gevarieerd. Duinen en platland, meertjes en rivierdalen, naald- en loofboombossen wisselen elkaar af. Ook een gebied waar nog bijzondere dieren leven zoals ijsvogels, zeearenden en bevers.

De dorpen en steden bieden veel bezienswaardigheden, de Hanzesteden Stralsund en Greifswald en de badplaatsen aan de Oostzee bieden volop mogelijkheden om te genieten op een gezellig terras. Voor wie niet al te duur maar wel graag romantisch wil overnachten is een overnachting in één van de kasteeltjes erg aanlokkelijk.

Tot de val van de Berlijnse Muur behoorde Vorpommern tot de DDR, het was voor Nederlanders haast onmogelijk het gebied te bezoeken. Sauerland, de streek van de Moezel en Beieren waren in Duitsland de populairste bestemmingen voor Nederlanders.

Voor de Oost-Duitsers was Vorpommern altijd al een zeer populaire vakantiebestemming.

De onderkomens, faciliteiten en ook het personeel (erg klant onvriendelijk) lieten te wensen over. Het was niet wat de westerse toerist gewend was. Inmiddels is er veel geïnvesteerd en kan Vorpommern tippen aan de eisen van de Nederlanders.

De zomers zijn in het noordoosten van Duitsland warm, de regio heeft de meeste zonuren van Duitsland. De herfst leent zich voor lange boswandelingen en ook het voorjaar is een goed seizoen om Vorpommern te bezoeken. De streek groeit uit tot een gebied dat ook door de Nederlandse toerist wordt gewaardeerd.

Bron: RFV Vorpommern

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen