Dark Mode On / Off

Vrijthof Maastricht mooiste plein in ons land

Het Vrijthof in Maastricht

De Nederlandse reiswebsite Stedentripper.com heeft onder de bezoekers van haar website een onderzoek gehouden naar de mooiste pleinen in Europa.

Op de eerste plaats werd gekozen voor de duizend jaar oude Grote Markt in Brussel. Plaats twee is weggelegd voor het Rode Plein in Moskou en op plaats drie kwam het Place Stanislas in het Franse Nancy. Het Vrijthof in Maastricht kreeg een elfde plaats maar heeft in Nederland wel het mooiste plein.

Overig mooie pleinen en gebouwen

Andere mooie pleinen en gebouwen in Europa die door de meer dan 1000 deelnemers werden gekozen waren het prachtige Stadhuis van Brussel, het broodhuis en de prachtige gildehuizen aan de Grote Markt van Brussel.

Andere mooie pleinen die eveneens werden gekozen waren het Trafalgar Square, Piazza San Marco, Stadsplein van Praag, Piazza del Campo in Siena en de Grote Markt in Antwerpen. Overigens bezit Antwerpen ook het mooiste station van Europa.

De uitslag van het onderzoek kwam nadat de bezoekers van de website meededen aan de hand van een fotoselectie.

Bron: StedenTripper

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.