Dark Mode On / Off

Waar moet je op letten bij het kopen van een seniorenbed

Seniorenbed kopen? Let hierop

Overweeg je een bed voor senioren te kopen? Wanneer je je gaat oriënteren op een seniorenbed voor jezelf of een ander, is het belangrijk om op enkele zaken te letten voordat je tot een aankoop overgaat. Zo moet je onder andere vaststellen waar het seniorenbed aan moet voldoen. In dit artikel geven we je enkele tips omtrent waar je op moet letten bij de aankoop van een seniorenbed. Lees snel verder voor meer informatie.

Stel vast waar het seniorenbed aan moet voldoen

Breng vooraf in kaart waar het seniorenbed aan moet voldoen. Misschien heb je te maken met gezondheidsklachten, waardoor je nachtrust minder goed is. Het kan ook zijn dat je te maken hebt met rugklachten. In dat geval dien je een matras te hebben dat de juiste ondersteuning biedt. Mocht je problemen met in- en uitstappen, dan is het belangrijk om te kijken naar een hoog laag seniorenbed. Hier komen we later in dit artikel nog op terug.

Let op uiteenlopende prijzen

Let er ook op dat de prijzen van seniorenbedden flink uiteen kunnen lopen. Zo moet de kwaliteit allereerst niet ten koste gaan van de prijs. Goede ondersteuning en comfort is van groot belang, naast de extra functies die het seniorenbed te bieden heeft. Met een comfortabel bed zal je beter kunnen slapen en weer uitgerust kunnen beginnen aan je dag. 
Een seniorenbed dient een stabiel frame te hebben en een matras van goede kwaliteit. Zo zorg je ervoor dat je klachten niet verergeren en zal het matras ook niet snel zijn kwaliteit verliezen.

Bedenk of u moeite met in- en uitstappen heeft

Wanneer u moeite met in- en uitstappen heeft, dient het seniorenbed net als bij een stoel voor in de douche aan enkele punten te voldoen. Zo moet een seniorenbed een hoog laag slaapsyteem hebben. Het hoog laag bed kun je naar wens verstellen, waardoor je straks geen of minder hulp nodig hebt bij het in- en uitstappen. Ook kun je hierdoor eenvoudig het beddengoed verschonen zonder dat dit je rug belast en is het stukken eenvoudiger om ook onder het bed schoon te maken. Veel seniorenbedden beschikken tevens over een elektrisch verstelbaar slaapsysteem. Hiermee kun je het voeteneinde en de rugleuning verstellen met slechts een enkele druk op de knop. Een hoog laag bed is dan ook uitermate geschikt als je moeite hebt met in- en uitstappen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen