Dark Mode On / Off

Winnaars ANWB Camping van het Jaar 2022

camping van het jaar

Sinds 1987 houdt de ANWB ieder jaar een publieksverkiezing waarbij de beste campings van het jaar worden gekozen. ANWB-leden mochten hiervoor vanaf half juli tot eind oktober stemmen. In 2021 gingen er weer veel Nederlanders op uit om te kamperen. Dat hebben ze gemerkt bij de ANWB, want maar liefst 26.000 leden brachten hun stem uit.

Er waren maar liefst 24 campings genomineerd, waaruit uiteindelijk acht campings als winnaars uit de bus kwamen. Verdeeld over vier categorieën, waarbij in elke categorie er een prijs beschikbaar was voor een camping in Nederland en een camping die zich elders in Europa bevindt. De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2022 werden tijdens een feestelijke online happening bekend gemaakt.

Categorie 1: De beste kleine camping

Alle 24 campings werden op diverse onderdelen beoordeeld. Het ene onderdeel telde voor de kiezers zwaarder mee dan de ander. In de categorie ‘de beste kleine camping’ lag de focus bij de kiezers vooral op de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Daarnaast vonden ze vooral het sanitair een belangrijke onderdeel. Deze prijs werd dit jaar gewonnen door Camping Duinzoomhoeve, Julianadorp (Noord-Holland).
Over de grens ging deze prijs net als vorig jaar naar: Camping44, Loro Piceno (Italië).

Categorie 2: De fijnste gezinscamping

Ook in deze categorie bleek het sanitair een opvallend belangrijk beoordelingspunt te zijn voor de kampeerders, daarnaast lag de focus wederom op de prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid om te kunnen zwemmen. In Nederland ging deze fel begeerde prijs naar Camping de Kleine Wolf, een vijfsterren familiecamping in Stegeren, Overijssel. Daarnaast viel de Franse Camping Les Coudelets, Pradons in de prijzen.

Categorie 3: De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Ook in deze categorie keken de kampeerders wederom als eerste naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarnaast speelde bij het beoordelen vooral de aangeboden faciliteiten, hygiëne en de locatie een belangrijke rol. In Nederland won in deze categorie: Camping ’t Weergors, Hellevoetsluis (Zuid-Holland). Over de grens ging de prijs naar het groenrijke resort Tamarit Beach in Spanje.

Categorie 4: De mooiste charmecamping

Hier lette de ANWB leden vooral op de locatie bij het uitbrengen van hun stem. In de nek gevolgd door sfeerbeleving en net als in de voorgaande categorieën werd er weer gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en het sanitair. In Nederland won Natuurcamping de Drie Provinciën, Een-West (Drenthe). Over de grens ging deze prijs dit jaar naar Zweden en wel naar Hedesunda Camping in Hedesunda.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.