Dark Mode On / Off

Waarom een typecursus volgen als je al een senior bent?

typecursus is op elke leeftijd te volgen

Een typecursus | Het is nooit te laat om blind te leren typen met tien vingers

Als je al wat ouder bent dan denk je misschien niet direct aan het volgen van een typecursus. Waarschijnlijk denk je dan dat je tijd genoeg hebt en dat het daardoor niet direct nodig is om met tien vingers blind te leren typen. Dat je altijd met twee vingers typt op het toetsenbord van je computer of laptop vind jezelf dan ook geen enkel probleem.Tot het moment dat iemand je laat zien of vertelt waarom het goed is om een typecursus te gaan volgen. Want ook al ben je misschien dan wat ouder het is nooit te laat om blind te leren typen met tien vingers. Het levert je juist heel veel voordelen op. Ook voordelen waar je nu niet direct bij stilstaat.

Betere houding

Je bent nooit te oud om te leren. Dat geldt zeker ook voor een typecursus. Hier leer je niet alleen blind typen met tien vingers. Bij deze cursus leer je ook beter op je houding te letten als je aan het typen bent. Als je leert om met tien vingers blind te typen, dan hoef je niet zo vaak meer naar je toetsenbord te kijken tijdens het typen. Doordat je je ogen op het scherm kunt blijven richten is dit een verademing voor je nekspieren. Met een betere houding achter de computer kom je er al snel achter dat je nekspieren meer ontspannen zijn. Natuurlijk is blind typen met tien vingers ook tijdbesparend.

Voorkomen van RSI klachten

Bij een type cursus leer je ook hoe je bepaalde lichamelijke klachten kunt voorkomen. Mensen die lang achter de computer werken zonder tussendoor een rustmoment of pauze te nemen lopen een verhoogd risico om RSI klachten te krijgen. RSI is een blessure die kan ontstaan door het het te vaak dezelfde beweging maken en daardoor wordt de kans groot op overbelasting. Je belast met het werken achter de computer je vingers polsen armen schouders en nek. Op een gegeven moment gaan je spieren pijn doen en wordt de doorbloeding slechter. Om dit te voorkomen is het belangrijk om op tijd een rustpauze te nemen tijdens het werken op de computer. Ook dit wordt behandeld bij een typecursus.

Bronnen:
1. Typetuin.nl
2. Gratistypecursus.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.