Dark Mode On / Off

Wandelingen Oranjewoud

rond het Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen.

Eeuwenoude bossen, lange lanen, statige landhuizen en fraaie tuinen kenmerken Oranjewoud

Eeuwenoude bossen, lange lanen, statige landhuizen en fraaie tuinen kenmerken Oranjewoud. Niet voor niets luidt de bijnaam van dit gebied ‘De Pronkzaal van Friesland’.

Maar, Oranjewoud is meer dan alleen historie. In 2004 werd namelijk Museumpark Landgoed Oranjewoud aangelegd. Een deel van het landgoed werd in haar oorspronkelijke barokke stijl gereconstrueerd. Ook is het gebied uitgebreid met een nieuwe tuin. Hierin werd Museum Belvédère, een museum voor moderne Friese kunst, stijlvol geïntegreerd.

Landgoed Oranjewoud ligt in Oranjewoud, een bosgebied vlakbij Heerenveen. Dit bosgebied wordt gekarakteriseerd door de strakke laan structuur. Het is een ideaal wandelgebied.

Staatsbosbeheer heeft een aantal mooie wandelroutes uitgezet, die u langs vele interessante plekjes leiden.

   * Woutersbergwandeling (blauw, 3,5 km). Langs de Woutersberg en de in barokstijl aangelegde Emmalaan. Start: P-plaats Hotel Tjaarda Oranjewoud, Kon.Julianalaan 98, Oranjewoud.

  * Reigersboswandeling (rood, 4 km). Door het reigersbos en over licht glooiend terrein (vroegere rivierstuifduintjes). Start: Start: P-plaats Hotel Tjaarda Oranjewoud, Kon.Julianalaan 98, Oranjewoud.

* Tuimelaarsboswandeling (wit, 3,5 km). Door het in stervorm aangelegde Tuimelaarsbos, langs de oude renbaan en overtuin. Veel rhodondendrons. Start: Start: P-plaats Hotel Tjaarda Oranjewoud, Kon.Julianalaan 98, Oranjewoud.

  * Verbindingswandelroute (oranje, 3,5 km). Verbindt meerdere wandelroutes en bosgebieden met elkaar. Langs barokke bomenlanen, het vroegere dorpje Brongerga en het Jagershuis. Start: Start: P-plaats Hotel Tjaarda Oranjewoud, Kon.Julianalaan 98, Oranjewoud.

* Klokkestoelwandeling
(rood, 3 km). Langs houtwallen en de klokkenstoel van Katlijk. Start: P-plaats Koffie- en Theeschenkerij Liefhebberij de Hooiberg, Kerkelaan 40, Katlijk.

Bron: Staatsbosbeheer

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen