Dark Mode On / Off

Wandelknooppunten: het nieuwe wandelen

wandelen door Nationaal Park Dwingelderveld

Wandelen met wandelknooppunten wint steeds meer populariteit. Je creëert je eigen wandelroute en je komt op de mooiste plekjes.

In Nederland en België was het voor de fietser al beschikbaar: knooppunten. Nu duiken deze ook voor de wandelaar steeds meer op in Nederland en België. Op de website www.wandelknooppunten.eu vind je alle informatie over wandelen met wandelknooppunten.

Het is heel eenvoudig. Net als met fietsknooppunten stel je zelf een route samen. Je loopt van knooppunt naar knooppunt. Als je de route wilt inkorten of juist verlengen kijk je even op de kaart en je weet welke knooppunten je moet volgen. Je weet ook zeker dat je langs de mooiste plekjes komt welke een regio te bieden heeft. Een wandelnetwerk wordt namelijk samengesteld door mensen die het gebied goed kennen en zelf veel wandelen door dit gebied. Het gaat vaak om wandelpaden langs autoluwe gebieden, paden nabij bezienswaardigheden en cultuur. De knooppunten zijn vaak ook aangelegd langs bestaande lange-afstands-wandelpaden.

Op www.wandelknooppunten.eu, een zusterwebsite van www.fietsknooppunten.eu, vind je in de toekomst steeds meer informatie over wandelnetwerken in Nederland en België, informatie over de populaire wandelgebieden, waar de wandelkaarten verkrijgbaar zijn, een wandelrouteplanner en gratis wandelroutes.

Wandelknooppunten geven wandelen weer een totaal nieuwe impuls!

Aanbevolen artikelen