Dark Mode On / Off

Wandelknooppuntennetwerk Loonse-en Drunense Duinen

Herfstwandeling landgoed Schovenhorst

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen krijgt een wandelknooppuntennetwerk

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen krijgt, naar voorbeeld van andere streken in Brabant, een wandelknooppuntennetwerk. De wandelroutes worden naar verwachting in het voorjaar van 2008 aangelegd. Daarvoor moeten 700 aanwijzingsbordjes, 150 tot 250 overzichtspanelen en tientallen informatiepanelen op houten paaltjes worden geplaatst en vijf picknickplaatsen aangelegd.

Ook worden 20.000 overzichtskaarten en evenveel themagidsen met losse wandelroutes gedrukt. Het ligt in de bedoeling dat de horecabedrijven als vertrekpunt voor de verschillende routes dienen. Daar zal ook het nodige promotiemateriaal liggen en zullen de kaarten worden verkocht.

Het Regionaal Overleg Midden-Brabant (ROM) is bezig met de voorbereiding. In het ROM werken Heusden, Waalwijk, Haaren, Loon op Zand, Tilburg, de vereniging Natuurmonumenten en diverse horecaondernemers in en rondom het nationaal park samen.

Het college van B en W van Heusden verwacht veel voordelen van het wandelroutenetwerk. Zoals een minder versnipperde bewegwijzering in het buitengebied, een economische impuls, de bescherming van kwetsbare natuur en informatieoverdracht van het natuurlijke- en cultuurhistorische erfgoed.

De totale kosten worden op 143.500 euro geschat. Het geld komt van de betrokken gemeenten, de provincie, bedrijven en de stichting Hart van Brabant.

[Brabants Dagblad]

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.