Dark Mode On / Off

Wandelpadennetwerk Waddenwandelen

Waddenwandelen maar liefst 1200 km lang

Waddenwandelen biedt ruim 1200 kilometer aan nieuwe wandelmogelijkheden in Groningen, Friesland en Noord-Holland

Waddenwandelen biedt wandelaars 1200 kilometer nieuwe wandelmogelijkheden

Na vijf jaar hard werken, is het netwerk Waddenwandelen dit najaar officieel opengesteld. Waddenwandelen biedt ruim 1200 kilometer aan nieuwe wandelmogelijkheden in Groningen, Friesland en Noord-Holland. Het netwerk ontsluit oude cultuurlandschappen, prachtige natuur en een schat aan culturele bezienswaardigheden aan weerszijde van het Werelderfgoed Waddenzee. Een bijzonder wandelervaring, door de rust, ruimte en schilderachtige luchten die het Waddengebied kenmerken.

Wandelaars kunnen via de website www.waddenwandelen.nl zelf routes uitstippelen. Daarnaast hebben vrijwilligers veertien dagwandelingen uitgezet langs de mooiste plekjes in het Waddengebied. Deze dagwandelingen zijn onder meer te vinden in de drie Waddenwandelgidsen van Wandelnet en op de Waddenwandelkaarten van Falkplan.

Beleefbaar landschap

Waddenwandelen is een initiatief van Landschapsbeheer Groningen, Landschapsbeheer Friesland en Landschap Noord-Holland. Met het netwerk willen zij de verschillende landschappen in het Waddengebied beleefbaar maken en recreatie en sociaaleconomische ontwikkeling stimuleren. Zij werken samen met Wandelnet en de Waddenvereniging.

Waddenwandelen is voor 90% gefinancierd door het Waddenfonds, de overige tien procent komen van de drie Waddenprovincies en de gemeenten Eemsmond, Winsum, De Marne, Delfzijl en Oldambt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen