Dark Mode On / Off

Wandeltochten naar Santiago de Compostella

wandeltocht Santiago de Compostella

Veel wandelaars willen de tocht naar Santiago de Compostella, in hun leven nog eens volbrengen.

Miljoenen pelgrims hebben al een tocht naar Santiago de Compostella in noordwest Spanje gemaakt. En veel wandelaars willen de tocht in hun leven nog eens volbrengen. En dat is niet niks, want vanuit Nederland is het ongeveer 2500 kilometer. Het Spaanse deel is 800 kilometer.

De Sint Jacobsroute lopen biedt de kans om uitgebreid te genieten van de historische dorpen, indrukwekkende landschappen waarlangs de paden voeren en de saamhorigheid onder de vele pelgrims. Nederlanders kunnen, als België is gepasseerd, kiezen uit drie traditionele Franse routes: de oostelijke vanaf Arles; de westelijke via Parijs of de middelste route via Vezelay. De populairste route daarna is voor de wandelreis de Camino Frances, ofwel de Camino de Santiago de Compostella. Goede alternatieven zijn de Camino Del Norte (langs de Spaanse noordkust) en Camino Portugues (vanuit het Portugese Porto).

Omdat de hele wandelroute naar Santiago circa honderd dagen in beslag neemt, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Via Pelgrimroutes.nl zijn de dagwandelingen aan te passen naar de gewenste individuele wandelduur. Ook is daar een slaapplaats te boeken en kan de bagage vervoerd worden.

Alle pelgrimroutes staan in uiteenlopende reisverslagen en boeken. Informatie over de wandelroutes is verkrijgbaar via het Genootschap van Sint Jacob www.santiago.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.