Dark Mode On / Off

Was geen kleine wasjes

geen kleine wasjes wassen

Echt “groen” wassen doe je met zeepnoten

De wasmachine laten draaien met kleine wasjes is slecht voor het milieu en zeker voor je eigen portemonnee. De trommel vullen tot aan de maximale capaciteit kost omgerekend veel minder water en stroom. Met de huidige wasmiddelen is voorwassen niet meer nodig en zelfs op lage temperatuur, 30 graden, wordt veel wasgoed best wel schoon.

Wil je er echter zeker van zijn dat ook bacteriën in vuile vaatdoekjes of het beddegoed van een zieke worden gedood draai de wasmachine dan op minimaal 60 graden. Dit is ook nodig om evt huisstofmijt te verwijderen.

Wanneer je echt wilt overgaan op “groen” wassen dan kun je altijd nog overwegen om te wassen met zeepnoten. Deze noten die in Azië aan de boom groeien zijn in ons land via het internet te koop en in enkele natuurwinkels. De Duitse Stiftung Warentest heeft echter nog wel op- en aanmerkingen over het gebruik van deze noten. Niet in alle gevallen worden de vlekken verwijderd en na enkele keren wassen kan het wasgoed grauw van kleur worden. De Consumentenbond geeft op haar website veel tips in de rubriek wasmachines om milieuvriendelijk te wassen.

Bron: Consumentengids

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.