Dark Mode On / Off

Wat is Nordic Walking?

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking heeft positief effect op conditie

Nordic Walking komt oorspronkelijk uit Finland waar veel onderzoek is gedaan naar de effecten van deze outdoor fitness activiteit. Eén van de onderzoeken die zijn gedaan wees uit dat klachten in nek en schouders afnamen door Nordic Walking. Ook heeft Nordic Walking positieve effecten op de conditie. Uit een onderzoek van een gerenomeerd instituut in de Verenigde Staten bleek dat bij alle deelnemers het verbruik van zuurstof en energie toenam. Eveneens toonde het onderzoek aan dat het lopen met stokken tot betere resultaten leidt voor zowel fysieke als psychische aspecten, dan het lopen zonder stokken.

Een aantal voordelen van Nordic Walking op een rijtje

* Ook op een laag inspanningsniveau geeft Nordic Walking grote fysieke effecten.
* 30 minder belasting op de gewrichten dan bijvoorbeeld bij joggen en hardlopen.
* Ongeveer 600 spieren worden aan het werk gezet. Dat is 90 van het gehele lichaam en dus beduidend meer dan bij de meeste andere activiteiten en sporten.
* Het lichaam verbruikt tot 46 meer energie dan bij joggen of (snel)wandelen zonder stokken.
* Nordic Walking stimuleert en mobiliseert door de diagonaaltechniek de schouderspieren, nekspieren en buikspieren.
* De stokken bieden goede steun en stabiliteit, waardoor er minder belasting ontstaat op spieren en gewrichten in de knieën en enkels.
* Schouders, armen, buik, rug en de benen worden versterkt.
* Er wordt meer zuurstof door het lichaam gepompt.
* Het immuunsysteem wordt versterkt.
* De afbraak van stresshormonen wordt bevorderd.
* Het uithoudingsvermogen, de kracht, de beweeglijkheid en de coördinatie worden getraind.
* Nordic Walking is ook een ideale fitness activiteit voor mensen die fysiek beperkt zijn.
* Ook bieden Nordic Walking stokken extra zekerheid bij gladde oppervlakten of op berghellingen.
* Nordic Walking kan door iedereen beoefend worden, van 8 tot 80 jaar, alleen of in groepsverband, in de lage landen of in de Alpen.
* Bij Nordic Walking blijft er genoeg tijd en adem over voor een gezellig praatje met uw medewandelaars.

Wat heeft u nodig?

Het belangrijkste dat u nodig heeft bij Nordic Walking zijn Nordic Walking stokken. Leki heeft als wandelstokken specialist ingehaakt op de behoeften van de Nordic Walker en een serie Nordic Walking stokken ontwikkeld. Leki stokken worden gemaakt van aluminium of carbon, beide materialen zijn licht en sterk. Het gepatenteerde Trigger handvat is één van de geheimen van het succes van Leki in de (wedstrijd)skisport, zowel Alpine als Langlauf.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen