Dark Mode On / Off

Waterpracht Zwolle

Klompenpaden in Utrecht en Gelderland

Ontdek de uiterwaarden, graslanden en de uitgestrekte meren rondom Zwolle

Zwolle en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ontdek de uiterwaarden, graslanden en de uitgestrekte meren rond deze stad.

Deze fietsroute geeft je inzicht in het belang van de wateren rondom Zwolle. Je leert de cultuurhistorische en landschappelijke betekenis van water in ons land kennen. De route voert deels langs het Zwarte Water, deels langs de IJssel en deels langs de Zwolse stadsgrachten.

Onderweg kom je langs onder meer Oliemolen de Passiebloem en de Katerveersluis. De Passiebloem is één van de weinige bewaard gebleven windoliemolens in Nederland en één van de twee nog bestaande molens van Zwolle. Het is dus met recht een monument. De Katerveersluis wordt nog met de hand bediend. Wanneer er boten passeren is dit een mooie plaats om even uit te rusten.

De fietsroute is 32 kilometer lang en is verkrijgbaar voor € 1,95 bij de VVV Zwolle

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen