Dark Mode On / Off

Wat te doen aan zadelpijn

voorkom zadelpijn

Zadelpijn is een veel gehoorde klacht bij fietsers. Zadelpijn is een onderhuidse beschadiging van bindweefsel, ontstaan door een langdurige belasting van de huis rond de zitbotjes. De zitbotjes moeten je gewicht dragen tijdens het fietsen. Onder andere het langzaam opvoeren van de belasting, kan zadelpijn helpen voorkomen.

Zadelfabrikanten richten zich bij het ontwerp van nieuwe zadels ook veel op het voorkomen van zadelpijn. Hierbij letten ze met name op de zitbotjes, die precies op de goede plek ondersteuning nodig hebben. Dat er verschillende zadels voor mannen en vrouwen zijn is ook logisch; bij vrouwen zitten de botjes namelijk iets verder uit elkaar dan bij mannen. Om deze afstand bij mensen goed te meten heeft een Duits bedrijf de zogeheten ’popometer’ ontwikkeld.

Hiermee kan door de fietshandel een zadel worden gekozen dat bij je zitvlak past en bij je fietsgedrag (hoe vaak en hoe lang). Zo wordt dus de kans op zadelpijn verkleind.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen