Dark Mode On / Off

We worden ouder, dus verouderen

Veroudering is kort gezegd, slijtage van het weefsel

Veroudering is kort gezegd, slijtage van het weefsel

We worden ouder en ons lichaam veroudert, maar wat is dat eigenlijk veroudering?

Kort gezegd is het slijtage van weefsel.

Door kleine beschadigingen vanwege dagelijks gebruik ,functioneren organen en weefsels minder goed. In crisissituaties, zoals ziekte of flinke inspanning kunnen klachten of chronische ziekten ontstaan.

Aan “beschadigingen door dagelijks gebruik” kun je niet ontkomen. Ze ontstaan door invloeden van buitenaf (UV-straling, chemische stoffen en voeding), maar we produceren ze ook zelf.

Cellen kunnen daardoor minder gaan functioneren of raken ontregeld (zoals bij kanker).

Het lichaam beschikt over een scala aan reparatiesystemen. Soms werken ze echter onvoldoende en kunnen ze beschadigingen niet repareren. Herstel is dus niet 100 procent.

Veroudering is dan ook een opeenstapeling van onherstelbare schade die al begint bij de geboorte.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.