Dark Mode On / Off

West-Londen / Royal Botanic Gardens, het groene Mekka

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens | Voor iedere fervente tuinliefhebber  is het  zo ongeveer het groene Mekka

KEW GARDENS

Voor iedere fervente tuinliefhebber  is het  zo ongeveer het groene Mekka.  We hebben het over de Royal Botanic Gardens in Kew, zeg maar West-Londen. Kortweg: Kew Gardens. Het instituut bestaat reeds meer dan 250 jaar.

Ooit begonnen als een soort koninklijke hobby, groeide het  uit tot een van de grootste botanische tuinen ter wereld. Het  was koningin Victoria die afstand deed van het groen en de tuinen aan het volk schonk.

Inmiddels hebben de Kew Gardens een plaats verworven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Terecht, de 231  hectare aan tuinen vormen een kostbaar bezit dat jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt. Maar meer nog dan een lust voor het oog zijn de tuinen een belangrijk wetenschappelijk object waar veel onderzoek wordt gedaan en zeldzame plantensoorten worden bewaard en voor de ondergang behoed .

Befaamd zijn enkele mooie gebouwen  in het prachtige door de tuinen gevormde landschap. Meer over de tuinen is te vinden op: www.kew.org.

Bron: visitbritain.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.