Dark Mode On / Off

Wild wandelen in Oostenrijkse wandeldorpen

wandelen in de Oostenrijkse wandeldorpen
Wild wandelen. Oftewel de gebaande paden verlaten, de natuur ontdekken en geheel afhankelijk zijn van je eigen intuïtie en capaciteiten. Dat is de allernieuwste vorm van wandelen in de Oostenrijkse wandeldorpen (Österreichs Wanderdörfer).Wat gebeurt er als men tijdens het wandelen de gebaande paden verlaat? Dan worden stap voor stap nieuwe onbekende wegen ontdekt en wordt men een met de natuur. Wild wandelen is een verrassend, avontuurlijk en bevrijdend alternatief voor het gebruikelijke traditionele wandelen op uitgezette routes.

Bepaal zelf de route door de wildernis

Het betekent wandelen zonder aangegeven routes of paden door onaangetaste dalen en kloven. Alleen de start en het eindpunt worden aangegeven, de route door de wildernis wordt geheel zelf bepaald. De wandelaar beweegt zich geheel op eigen verantwoording door de wildernis en is afhankelijk van capaciteiten als behendigheid, intuïtie, goed evenwichtsgevoel, goede lichamelijke conditie en een perfect richtingsgevoel.

Deze nieuwe en tegelijkertijd oude vorm van verbondenheid met de natuur kan onder andere in het Oostenrijkse wandeldorp Soboth an der Koralpen beleefd worden, een van de zuidelijkste bestemmingen van de Oostenrijkse wandeldorpen in Steiermark.

Hier wordt tijdens het wild wandelen de romantische omgeving langs de Feistritzbach en de Krumbach ontdekt. Een afgestemd arrangement kan in juli van zondag tot en met woensdag geboekt worden. Meer informatie is te vinden op www.soboth.at.

Meer van deze „wild wandelroutes“ van de Oostenrijkse wandeldorpen zullen in 2010 tot stand komen, door middel van landkaarten die opgemaakt zijn en gecertificeerd worden door de Oostenrijkse vereniging van wandelkeurmerken.

Meer informatie:
Österreichs Wanderdörfer
Unterwollanigerstrasse 53
9500 Villach
E-Mail: office@wanderdoerfer.at
Bron: Oostenrijks Toeristenburo
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen