Dark Mode On / Off

Wemeldinge | Uitgangspunt voor wandel- en fietsroutes

Wemeldinge | Uitgangspunt voor wandel- en fietsroutes

De Koningin brengt vandaag een bezoek aan Wemeldinge, gelegen aan de Oosterschelde in Zeeland. Wemeldinge ligt op 5 km afstand van Yerseke en is een bezoek zeker waard. Voor de recreant biedt Wemeldinge vele mogelijkheden. De ligging aan de Oosterschelde trekt uiteraard veel sportvissers en watersporters kunnen aanmeren in de jachthaven.

Wemeldinge beschikt over enkele campings en het park “De Oesterbaai” voor mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning.

Wemeldinge heeft nog één ‘vliedberg’ met een hoogte van 12 meter. Maak een dorpswandeling door de historische Dorpsstraat (beschermd dorpsgezicht) met een gids en bezoek de fuchsiatuin en museum ‘t Waskot. Hier kun je nog meemaken hoe in vroeger dagen de wekelijkse wasdag eruit zag.

Loop ook even de 600 jaar oude Hervormde Kerk in en bekijk het prachtig beschilderde plafond.

De omgeving van Wemeldinge met zijn Nationaal Park de Oosterschelde is een uitstekend uitgangspunt voor mooie wandel- en fietsroutes.

De VVV, welke een vestiging heeft op de Camping Linda kan je voorzien van uitgebreide toeristische informatie en wandel- en fietsroutes.

Aanbevolen artikelen