Dark Mode On / Off

Winter uitwaaien op Kanaaleiland Guernsey

guernsey

Met de mooiste winterwandelingen is het Kanaaleiland Guernsey een heerlijk toevluchtsoord om te onthaasten en te ontsnappen aan de winterblues.

Geen warme winterzon op het nabije Guernsey, maar het klimaat is zeer mild. Allerlei tropische planten en vruchten gedijen hier en sneeuw is een alles ontregelende zeldzaamheid. Om heerlijk uit te waaien en bij te komen van de overvloedige en vaak ook stressvolle feestdagen is dit de bestemming. Probeer de Ruettes Tranquilles in het binnenland, de benaming zegt het al: rustige wegen waar auto’s niet harder mogen dan nog geen 30 km p/u en wandelaars en fietsers voorrang hebben.

De klifpaden zijn een uitdaging

De noord- en westkust staan bekend om de wandelpaden met prachtige vergezichten over baaien en uitgestrekte zandstranden. Meer uitdaging bieden de klifpaden aan de zuidkust. Panoramische kliffen en uitzichten op de eilanden Herm, Sark, Brecquou en Jethou. Dit is het landschap dat Renoir inspireerde tot zijn mooiste stukken.

Op Guernsey’s meest westelijke punt wordt Guernsey van Lihou Island door hoogtij gescheiden. De getijverschillen van de Kanaaleilanden behoren tot de extreemste ter wereld. Bij laag water verschijnt Guernsey’s eigen Yellow Brick Road naar het eiland waar een ruine van een 12de-eeuws Benedictijner klooster staat.

Om weer op kracht te komen zijn overal op Guernsey gezellige country pubs die hartige lokale gerechten serveren, zoals de traditionele bean jar, of een tea room waar ze de overheerlijke Guernsey gâche, een soort vruchtencake, serveren.

Ook in de winter is Guernsey dan ook een heerlijke bestemming om uit te waaien en te ontstressen. Een verrassende bestemming ook vanwege het milde klimaat en de bijzondere Frans/Engelse sfeer. Er zijn in de winter geen directe vluchten, maar er zijn diverse verbindingen via Londen Gatwick en Southampton. Bijkomend voordeel: in de winter hebben bijna alle hotels zeer aantrekkelijke tarieven.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen