Dark Mode On / Off

Winterberg, kloppend hart van Sauerland

Winterberg | Wintersport stadje in Sauerland

Winterberg | Wintersport stadje in Sauerland in zomer en winter een ideale vakantiebestemming

Het gezellige wintersportstadje Winterberg wordt in de wintermaanden overspoelt met wintersporters. Skiën, een groot langlaufnetwerk, snowboarden, FIS pistes en niet te vergeten de aprés-ski maken deze bestemming op korte afstand van Nederland tot een wintersport stadje.

Het is dan wel geen wintersport op het hoogste niveau maar juist ook omdat het Sauerland zo dichtbij is gelegen is het een ideale plek voor een weekendje of enkele ontspannen dagen.

Winterberg ligt op het hoogste punt van de streek en is de grootste plaats, omgeven door nog 14 andere plaatsjes. De stad kent een groot aantal pensions, hotels en Gasthöfe. Het centrum van Winterberg concentreert zich rondom het marktplein en is verkeersarm. Het toeristisch centrum heeft een groot aanbod aan winkels, terrassen en café’s. Veel toeristen die eerder al een bezoek brachten aan Winterberg komen hier jaarlijks weer terug, vooral omdat er altijd wel iets te doen is.

Ook in de zomermaanden erg geliefd

Niet alleen de winterperiode maakt Winterberg en het Sauerland tot een geliefd vakantieplekje. Ook in de zomermaanden zijn er volop mogelijkheden voor ontspanning. Zo is er voor de mountainbikers een speciaal mountainbike centrum en zijn er vele parcoursen aangelegd. De streek leent zich uitstekend voor wandelaars en wie wil paardrijden, vissen, bergbeklimmen of langlaufen zal hier zeker aan zijn trekken komen.

In Winterberg kent men de SauerlandCard. Hiermee kun je in de stad en nog vele omliggende plaatsen gratis reizen met de trein en de bus. Ook geeft de kaart flinke kortingen op veel activiteiten. Winterberg en het Sauerland, hier moet je toch zeker een keer zijn geweest!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.