Dark Mode On / Off

Winter in Willingen is begonnen, skiën en pret.

winter in Willingen

De gemeente Willingen in het Sauerland wit zoals de winter: genoeg sneeuw en dat gegarandeerd! Sneeuwkanonnen met een groot prestatievermogen en negen moderne pistevoertuigen zorgen in Willingen dag en nacht voor optimaal geprepareerde pistes.

Volop sneeuwpret in Willingen

In het totaal zijn er 21 liften met 18 kilometer afdaling, bovendien meer dan 100 kilometer goed geprepareerde langlaufloipes. Acht skischolen, vier keer een kinderland op verschillende locaties, zeven sleepliften, vier transportbanden en een gondellift, die net aan het begin van het seizoen acht nieuwe gondels gekregen heeft en hiermee de capaciteit van 2.400 personen tot 2.800 personen per uur verhoogt heeft, staan de wintersportgasten in Willingen ter beschikking.

Zeven verlichte piste’s

Bovendien wachten vijf rodelpistes op rodelfans en voor wie `s nachts graag op de lange latten staat, kan dit op zeven verlichte pistes met in het totaal 6 km lengte. Geheel nieuw: de skiliften aan de Köhlerhagen zijn nu ook verlicht en voorzien van sneeuwkanonnen. Ze bieden nu puur skigenot tot in de late uurtjes! Talrijke mogelijkheden voor sneeuwschoentoeren maken van Willingen bovendien een attractieve bestemming voor de noordse wintersporter.

Wie zonder lat en schaats van het winterlandschap wil genieten, kan een keuze maken uit ongeveer 30 kilometer sneeuwvrije winterse wandelwegen. Indoor-ijsbaan en onvergetelijke arrensledetochten ronden het aanbod af. Daarbij komt een après-ski-cultuur in skihutten en restaurants, die het makkelijk kan opnemen tegen andere skigebieden. Hier is een sfeertje die men van de skivakantie kent en die de dag geslaagd afrondt.

Maak gebruik van de skibus

Ca. 1.400 parkeerplaatsen rond om het skigebied maken ongecompliceerd parkeren van de auto mogelijk. Voor het nieuwe seizoen zijn net 250 extra parkeerplaatsen beschikbaar. Voor het nieuwe seizoen zijn net 250 extra parkeerplaatsen beschikbaar. Voor wie zijn auto bij grote drukte en veel natuurlijke sneeuw wil laten staan, kan comfortabel en snel met de skibus naar het skigebied rijden. (Een extra service bij veel sneeuw) Wat wil men nog meer, vooral, wanneer het goede zo dichtbij is? Willingen is in en Willingen is dichtbij!

Wie zin in Willingen en sneeuwpret heeft, wordt aangeraden op tijd accommodatie te boeken.

Gedetailleerde informatie verschaft de Tourist-Information Willingen. ( www.willingen.de )

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen