Dark Mode On / Off

WW | Geen werk voor 55-plusser

Oudere werklozen minder snel weer aan het werk.

De 55-plussers die op dit moment een werkloosheidsuitkering ontvangen komen steeds moeilijker weer aan de slag. 70 procent van de werkloze 55-plussers heeft binnen een jaar geen nieuwe baan gevonden. Dit blijkt uit cijfers van het uitkeringsorgaan UWV.

Werknemers in de bouw worden steeds meer geraakt door de inkrimpende economie. Met name oudere werknemers in de bouw moeten steeds meer een beroep doen op een ww-uitkering. Het aantal werlozen van 55 jaar en ouder is inmiddels opgelopen tot 81.000. Voor de ouderen die nog wel weer aan het werk komen, ongeveer 30 procent, is dat overwegend met een tijdelijk kontrakt.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen