Dark Mode On / Off

Zonnebank kan leiden tot verslaving

Te vaak onder de zonnebank kan leiden tot verslaving

Naast het feit dat teveel zonnen, ook onder de zonnebank, slecht is voor de huid en kan leiden tot huidkanker, kan het ook nog eens leiden tot zonverslaving. Dit is gebleken uit een onderzoek gehouden door een Amerikaans instituut.

De onderzoekers legden 385 mensen een vragenlijst voor die ook gebruikt bij mensen die lijden aan bijvoorbeeld alcholverslaving. Hierin was onder andere de vraag of mensen zich wel eens schuldig voelden als ze alweer onder de zonnebank gingen. 12% van de mensen beantwoorden deze vraag positief, wat kan duiden op verslaving.

Voor de helft van de ondervraagden was trouwens het krijgen van een zomers tintje niet eens de reden om onder de zonnebank te gaan. Het ontspannen gevoel was een belangrijkere reden. Ook was opvallend dat ondervraagden bij wie in de familie huidkanker voorkwam, het meest in de zon lagen.

Hoe gevaarlijk zonnen onder de zonnebank trouwens precies is, is moeilijk aan te geven. Het KWF geeft aan dat een verhoogd risico op huidkanker bestaat bij meer dan 1 kuur van 10 sessies per jaar.

Aanbevolen artikelen