Dark Mode On / Off

AOW bij emigratie

Alleen- of samenwonend met aow-uitkering

Recht op opgebouwd AOW, ook na vertrek uit Nederland.

Iedere volwassene bouwt in Nederland AOW-pensioen op, die vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd uitkeert. Iemand die vertrekt uit Nederland behoudt het recht op een AOW-uitkering, maar krijgt dan echter niet de volledige uitkering. Je krijgt dat deel dat gekoppeld is aan het aantal jaren dat AOW is opgebouwd. Voor ieder jaar dat je in het buitenland woonde wordt de AOW met 2% gekort.

Het is echter mogelijk om na emigratie de AOW-premie vrijwillig door te betalen, zodat bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd tóch recht bestaat op de volledige uitkering. Dit kan interessant zijn, zeker als in het nieuwe land geen dergelijke regeling bestaat.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen