Dark Mode On / Off

AOW ers in buitenland behouden tegemoetkoming

Koopkracht AOW-ers in buitenland

Koopkracht AOW-ers in buitenland behouden.

Ongeveer 270.000 gepensioneerden die woonachtig zijn in het buitenland, behouden vooralsnog de koopkracht tegemoetkoming voor hun AOW. Dit komt neer op zo’n € 30 per maand.

De minister van Sociale Zaken wilde het extraatje dat de aow-ers ontvangen door een nieuwe regeling vervangen. De in het buitenland woonachtige Nederlands gepensioneerden zouden alleen in aanmerking komen voor de bijdrage als men ook minstens 90% belasting zou afdragen in Nederland.

Dit voorstel gaat niet door, omdat de Eerste Kamer het wetsvoorstel heeft verworpen. Dus daarom is er vooralsnog geen wijziging in de tegemoetkoming.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen