Bijwerkingen medicijnen

Bijwerkingen van geneesmiddelen melden

Uw meldingen zijn onmisbaar

Geneesmiddelenbewaking is noodzakelijk. Nog steeds is een belangrijk deel van alle ziekenhuisopnamen gerelateerd aan bijwerkingen van geneesmiddelen. Omdat het overzicht niet compleet is op het moment dat een geneesmiddel op de markt wordt gebracht, zijn meldingen van bijwerkingen onmisbaar voor een veilig gebruik van geneesmiddelen.

Mede dankzij uw melding kan Lareb dezelfde bijwerking bij andere patiënten en onnodig hoge kosten in de gezondheidszorg helpen voorkomen.

Waarom melden?

Het optreden van onbegrepen klinische verschijnselen tijdens het gebruik van een geneesmiddel kan wijzen op een nog onbekende bijwerking. Vanuit de individuele waarneming lijkt dit wellicht incidenteel, maar samen met een groter aantal gelijksoortige observaties kan een duidelijk signaal ontstaan. Meldingen uit de dagelijkse praktijk zijn daarvoor onmisbaar. Mede dankzij uw melding kan Lareb dezelfde bijwerking bij andere patiënten en onnodig hoge kosten in de gezondheidszorg helpen voorkomen. Meer info en meldingen: www.lareb.nl

Aanbevolen artikelen