Dark Mode On / Off

Bijwerkingen medicijnen

Bijwerkingen van geneesmiddelen melden

Uw meldingen zijn onmisbaar

Geneesmiddelenbewaking is noodzakelijk. Nog steeds is een belangrijk deel van alle ziekenhuisopnamen gerelateerd aan bijwerkingen van geneesmiddelen. Omdat het overzicht niet compleet is op het moment dat een geneesmiddel op de markt wordt gebracht, zijn meldingen van bijwerkingen onmisbaar voor een veilig gebruik van geneesmiddelen.

Mede dankzij uw melding kan Lareb dezelfde bijwerking bij andere patiënten en onnodig hoge kosten in de gezondheidszorg helpen voorkomen.

Waarom melden?

Het optreden van onbegrepen klinische verschijnselen tijdens het gebruik van een geneesmiddel kan wijzen op een nog onbekende bijwerking. Vanuit de individuele waarneming lijkt dit wellicht incidenteel, maar samen met een groter aantal gelijksoortige observaties kan een duidelijk signaal ontstaan. Meldingen uit de dagelijkse praktijk zijn daarvoor onmisbaar. Mede dankzij uw melding kan Lareb dezelfde bijwerking bij andere patiënten en onnodig hoge kosten in de gezondheidszorg helpen voorkomen. Meer info en meldingen: www.lareb.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen