Dark Mode On / Off

De vijftig leukste routes voor een dagje fietsen

Routes en info voor E - bikers

Fietsen is voor veel Nederlanders een aangenaam tijdverdrijf.

Daarom heeft de website Fietsen123 een top-50 samengesteld van de populairste fietsroutes in Nederland en België.

Jaarlijks worden volgens de cijfers van het CBS 200 miljoen dagtochten met de fiets gemaakt.  Daarvan is 30 miljoen langer dan 15 kilometer. De meeste routes in de top-50 zijn tussen de 30 en de 50 kilometer. De kortste is 19 kilometer en de langste is 102.

Op 1: Hartje Veluwe Route

Het meest gedownload werd de ‘Hartje Veluwe’ Route, deze staat dan ook op nummer 1. De route van 35 kilometer gaat door de bossen bij Uddel en Garderen en langs de heidevelden tussen Assel en Hoog Soeren. De route is ook beschikbaar als GPS-route.

Op nummer 2 staat ‘Ontdek Amsterdam, de stad van de fietsers’. De 37 kilometer lange route gaat door de binnenstad, langs de Amstel en de Magere Brug, het Amsterdams Historisch Museum, maar ook de door ‘groene’ stadswijken, het Vondelpark en het Amstelpark.

Op de site staan nog veel meer mooie tochten, het zijn allemaal rondritten dus ze kunnen vanaf elk willekeurig punt op de route worden gestart.

Ook zijn op de site buitenlandse fietsroutes te vinden, de populairste is ‘de zeven fietsroutes op Kos’.

Bron: Elsevier.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen