Dark Mode On / Off

Diefstal elektrische fiets fors toegenomen in twee jaar

Diefstal van elektrische fietsen (en fietsen)

In ons land rijden inmiddels rond de 1 miljoen elektrische fietsen rond. De elektrische fiets is erg populair onder de ouderen maar inmiddels hebben ook jongeren, forenzen en moeders, het gemak van een elektrische fiets ontdekt. Helaas heeft ook het dievengilde zijn werkterrein verlegd naar de elektrische fietsen. Fietsverzekeraar Enra meldt een toename van het aantal diefstallen met 100 procent over de laatste twee jaar. Hoewel ook het aantal diefstallen van een gewone fiets is gestegen is de stijging bij elektrische fietsen dramatisch hoog.

Veel gestolen fietsen op internet

Veel gestolen fietsen en elektrische fietsen worden aangeboden op verkoopsites als Marktplaats. De vraag naar tweedehands fietsen is groot en dit blijft ook bij de dieven niet onopgemerkt. het is dus zaak om goed uit te kijken en veel informatie in te winnen alvorens tot een aankoop via internet over te gaan.

Goed op slot

Eigenaren van een fiets maar zeker ook van een elektrische fiets wordt dringend aangeraden deze goed op slot te zetten, een extra ‘goed’ hangslot is geen overbodige luxe. Zet de fiets ergens aan vast zodat dieven niet de fiets in een busje kunnen laden. Enra hoopt dat er op korte termijn een halt wordt toegeroepen aan het aantal diefstallen. Mocht de stijging zich verder doorzetten dan volgen waarschijnlijk aanvullende voorwaarden in de verzekering.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen