Dark Mode On / Off

Drenthe is de fietsprovincie van het jaar 2011

Drenthe| Aantrekkelijk voor fietsers

Drenthe| Aantrekkelijk voor fietsers

Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van de website Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand. Zon 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%).

Aantrekkelijk landschap

Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte.

Over Fietsen.123

www.Fietsen.123.nl is met meer dan 2.000 gratis toegankelijke fietsroutes in Nederland en zo’n 750 routes in Belgie de populairste fietswebsite van de Benelux. Naast de fietsroutes is ook het dagelijkse fietsnieuws een populair onderdeel van de site. Fietsen.123 wordt uitgegeven door SPN, dat ook Plus Magazine, plusonline.nl, geldenrecht.nl en gezondheidsnet.nl uitgeeft.

Over Meimaand Fietsmaand

Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVVs, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes gedurende de maand mei. Dit jaar mocht het fietsevenement zich verheugen op een recordaantal van meer dan 500 routes.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen