Dark Mode On / Off

Goed plannen vakantie erg belangrijk

Bij de planning van een vakantie denk je niet direct aan wat er mis kan gaan. Toch is het belangrijk om een vakantie te zoeken die bij je past. Door goed te plannen is er veel mogelijk, ook als je afhankelijk bent van een rollator, rolstoel of medicijnen. Nogal wat ouderen overwinteren in een warm land maar vraag je wel af of dat land, de omstandigheden en de activiteiten wel bij je passen. Dat zegt de directeur van Broeder de Vries, Dutch Medical Services, de organisatie die veelal wordt ingeschakeld door de alarmcentrales van Eurocross, ANWB, VHD en SOS International.

Vraag je af of het verstandig is een kamer zonder airco te nemen bij temperaturen van zo’n 40 graden. De groep die op reis gaat wordt ieder jaar groter, van jong tot oud. En ook gaat men tegenwoordig vaker -korter- op vakantie. De bestemmingen zijn ook anders dan tien jaar geleden. Twee weken all inn in Turkije is tegenwoordig goedkoper dan een week Zuid-Frankrijk.

Medisch letsel komt vaak voor

Medisch letsel komt veelvuldig voor tijdens een vakantie. 80% van het letsel zijn puur medische problemen en psychische moeilijkheden komt bij jongeren nogal eens voor. Bij de vijftigplussers zijn hart- en vaatziekten vaak de oorzaak voor inroepen van hulp.

De organisatie van Broeder de Vries rukt jaarlijks zo’n 2900 keer uit. Escorteren van patiënten, patiënten ophalen, ambulanceritten vanuit het buitenland en ongeveer 100 ambulancevluchten (ingericht als vliegende intensive care voor ernstige patiënten bij wie eventueel beademing nodig is).

De dienst vervoert jaarlijks zo’n 1000 patiënten vanaf Schiphol naar huis of ziekenhuis. Dus een goede vakantie begint ook met goed plannen. En ben je 80+ of heb je medische of psychische klachten pas dan de reisbestemming aan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.