Dark Mode On / Off

Curaçao | Tientallen prachtige golfbanen met bijzondere uitzichten over het strand en de zee.

Wanneer je op zoek bent naar een actieve en bijzondere vakantie dan is Curaçao de perfecte locatie om naar toe te gaan. Dit land staat bekend om haar voorliefde voor de golfsport. Ze hebben niet voor niets tientallen prachtige banen aangelegd met bijzondere uitzichten over het strand en de zee. Je zult je daarom geen moment vervelen op dit speciale vakantieoord. Daarbij zijn voordelige tickets ook nog zo geboekt.

Je vliegt bijvoorbeeld al vanaf Amsterdam met KLM voor veertien dagen vanaf 652 euro retour of met Arke zelfs al vanaf 592 euro. Let er wel op dat wanneer je speciaal naar het eiland komt om te golfen en je je eigen golftas mee wilt nemen, dat je hier extra voor moet betalen. Voor Arke bijvoorbeeld zijn deze kosten 60 euro voor een retour. Warme temperaturen en bijzondere plekken

Op Curaçao zijn diverse golfbanen te vinden. Overal is het gemiddeld maar liefst 27 graden, dus voor temperatuurverschil hoef je niet tussen banen te kiezen. Het leukst is om meerdere banen te nemen tijdens je golfvakantie. Neem bijvoorbeeld Blue Bay Curaçao Golf, een bijzondere golfbaan in Landhuis Blauw z/n. De baan ligt op een prachtige plek direct aan zee, waardoor je kunt genieten van fijne uitzichten. Sla bijvoorbeeld een balletje in de namiddag en wees bewonderd door de magische zonsondergang. Golfen in Blue Bay Curaçao Golf is een echt avontuur waar je je ogen uit zult kijken.

Sportieve vakantie

De meest populaire plek om te golfen is Santa Barbara Plantation, een golfclub in Nieuwpoort, Fuik. Vooral de omgeving is er één uit honderden: overal om je heen staan prachtige bergen en je kijkt uit over de uitgestrekte Spaanse zee. Er zijn maar liefst achttien holes op een golfbaan te vinden.

Een andere plek om absoluut naar toe te gaan is Curaçao Golf & Squash Club. Dit is de goedkoopste golfbestemming, maar zeker niet de minste. De golfbaan heeft tien holes op één grote golfbaan. Daarom is het ideaal voor mensen die net beginnen met golfen, maar het is ook prima te doen voor de gevorderden.

De meeste golfers gaan speciaal naar deze club omdat de plek bekend staat om haar bijzondere gastvrijheid. Iedereen is enorm enthousiast en vriendelijk. Een sportieve golfvakantie in dit land is voor iedereen weggelegd. Op het zonnige Curaçao kun je namelijk nog veel meer doen dan golfen.

Bronnen:
Vliegtickets Curacao – Tix.nl
Bluebay Curacao – Columbus Magazine
Golftassen meenemen – Golf Nation
Foto’s: Shutterstock

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen