Dark Mode On / Off

Half uur per dag fietsen helpt af te vallen

alles wat je moet weten om je fiets in topconditie te houden.

Afvallen door fietsen | Argumenten om regelmatig een half uurtje actief te bewegen.

Uit onderzoek van de Harvard School of Public Health onder 110.000 vrouwelijke verpleegkundigen blijkt, dat wanneer je regelmatig een half uurtje fietst, je in korte tijd een flink aantal kilootjes kunt kwijtraken.

Ook de dagelijkse wandeling helpt om je op een aanvaardbaar gewicht te krijgen, maar daarnaast zul je ook nog andere activiteiten moeten ondernemen.

De deelnemers aan het onderzoek die een een kwartier korter op de fiets stapten kwamen in vergelijking met de overigen drie kilo aan. Iets vaker op de fiets stappen helpt dus echt om je gewicht in balans te brengen.

Bron: Voeding.nu

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen